Antena 3 CNN Externe Poziţia lui Traian Băsescu faţă de Rusia, în conflictul din Ucraina. Declaraţia, făcută în urmă cu puţin timp

Poziţia lui Traian Băsescu faţă de Rusia, în conflictul din Ucraina. Declaraţia, făcută în urmă cu puţin timp

Poziţia lui Traian Băsescu faţă de Rusia, în conflictul din Ucraina. Declaraţia, făcută în urmă cu puţin timp
de O.P.    |    06 Mar 2014   •   11:52

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni, la plecarea spre Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European pe tema situației din Ucraina.

Băsescu a spus că, în cazul în care se decide crearea unui format de negociere pentru soluţionarea tensiunilor dintre Ucraina şi Federaţia Rusă, România trebuie să facă parte din această formulă.

"România consideră că ceea ce a făcut Federaţia Rusă este o agresiune la adresa Ucrainei. Vom susţine că SUA şi Marea Britanie trebuie să-şi facă obligaţiile de garant al securităţii şi integrităţii teritoriale ucrainene. Ucraina trebuie să intre urgent într-un program cu FMI, CE şi cu Banca Mondială, pentru finanţare pe termen mediu, astfel încât ţara să nu intre în încetare de plăţi şi să parcurgă un program de reforme accelerat. Vom susţine că Ucraina poate semna acordul de asociere şi de liber schimb cu UE", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close