Antena 3 CNN Externe Poziţia vehementă a Vaticanului asupra deciziei controversată luată de Franţa. "Căsătoria se poate încheia între două persoane de sex diferit sau acelaşi sex"

Poziţia vehementă a Vaticanului asupra deciziei controversată luată de Franţa. "Căsătoria se poate încheia între două persoane de sex diferit sau acelaşi sex"

Poziţia vehementă a Vaticanului asupra deciziei controversată luată de Franţa. "Căsătoria se poate încheia între două persoane de sex diferit sau acelaşi sex"
de O.P.    |    05 Feb 2013   •   06:43

Vicenzo Paglia, preşedintele Consiliului pontificat pentru familie a declarat că nucleul familiei, şi anume acela format dintr-un bărbat o femeie şi un copil nu trebuie pierdut nicio clipă, dar nici modificat.

Această declaraţie face aluzie la căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex, care a fost legalizată în Franţa şi care va intra în dezbatere în perioada imediat următoare şi în Statele Unite ale Americii.

"Va trebui să reflectăm cu adevărat şi să apărăm  mai viguros familia, pentru a o pune în centrul politicii, economiei, culturii, în diferite țări, precum și în instituții internaționale, implicându-i și pe creștinii din alte tradiții religioase”.

Înaltul prelat a mai precizat că întemeierea unei familii rămâne principala dorință pentru majoritatea tinerilor, dar „este agresată de o cultură care i se opune, o cursă a invidualismului care o fisurează, iar divizare ei este principala problemă a societății”.

Parlamentarii francezi au adoptat săptămâna trecută un proiect care legalizează căsătoria între persoanele de același sex. Primul articol al textului, şi totodată cel mai important, a fost adoptat cu 249 de voturi pentru și 97 împotrivă.

Potrivit articolului, „căsătoria se poate încheia între două persoane de sex diferit sau între două persoane de același sex”.





×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close