Antena 3 CNN Externe Tragedia aviatică din Ucraina | CNN: Aproape jumătate dintre victime sunt părinți și copii de grădiniță, surprinși la sol de prăbușirea elicopterului

Tragedia aviatică din Ucraina | CNN: Aproape jumătate dintre victime sunt părinți și copii de grădiniță, surprinși la sol de prăbușirea elicopterului

Numărul persoanelor ucise în urma prăbușirii de elicopter produse miercuri în orașul ucrainean Brovary a fost actualizat în scădere de autorități.

Tragedia aviatică din Ucraina | CNN: Aproape jumătate dintre victime sunt părinți și copii de grădiniță, surprinși la sol de prăbușirea elicopterului
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2023   •   13:22

După comunicarea unui prim bilanț de 18 morți, Kirilo Timoșenko, adjunct al șefului administrației prezidențiale de la Kiev, a revenit cu date actualizate și a spus că în tragedia aviatică au murit 17 persoane, între care patru copii.

Nouă dintre acestea, inclusiv ministrul ucrainean de Interne, adjunctul său și un secretar de stat, se aflau la bordul aparatului.

Celelalte victime sunt părinți și copii de grădiniță surprinși la sol.

În urma prăbușirii, elicopterul a avariat și incendiat clădirea cu două etaje a grădiniței din Brovary.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Corespondent CNN: "Elicopterul s-a prăbușit peste grădiniță"

"Ca şi cum Ucraina nu a trecut prin suficientă teroare și ca şi cum nu a fost afectată suficient de tragedii, această dimineață a adus un nou incident devastator.

Puteți vedea grădinița în spatele meu, cea peste care s-a prăbușit un elicopter. Cele mai recente informații pe care le primim sunt că 18 oameni au murit (17, conform unui bilanț actualizat în jurul orei 14, n.r.), printre care și cei nouă oameni aflați la bordul acelui elicopter.

Între aceștia, ministrul ucrainean de Interne, adjunctul lui, un secretar de stat și alți șase oameni. Știm că cel puțin trei copii au murit și, după cum probabil puteți vedea în spatele meu, vorbim despre o prezență semnificativă a serviciilor de urgență la faţa locului.

Echipele de salvare încearcă să determine dacă mai sunt și alți copii care se află în înăuntrul acelei grădinițe.

Înainte ca elicopterul să se prăbușească, resturi sau combustibil de la aparatul de zbor au lovit această parte a grădiniței, ceea ce a provocat prăbușirea podelei imobilului.

Deci, deci este posibil să mai fie și alți oameni, copii sau învățători, prinși între ruine. Pe lângă cei nouă oameni din elicopter, ceilalți care au murit la sol sunt copii și părinți care-și aduceau copiii la grădiniță", a relatat din Brovary corespondentul CNN Clarissa Ward.

Martor: Elicopterul zbura în cerc, arzând

Anton Gherascenko, un consilier al ministrului de Interne decedat în prăbușirea de elicopter de la Brovary, de lângă Kiev, publică pe Twitter mărturia unei femei, martor la tragedia aviatică.

"Elicopterul zbura în cerc, arzând. Se îndrepta în direcția aceea.

Din câte înțeleg, a ales clădirea mai mică.

Sunt două clădiri în zonă, una mai mică, acolo, cu două etaje, și una mare, aici, cu 10 etaje. Cea cu două etaje este o grădiniță, înțeleg că există victime", a declarat ea.

Serviciile de urgență ucrainene au făcut o cronologie a prăbușirii elicopterului în Brovary, în urma căreia au fost ucise 18 persoane, inclusiv ministrul de Interne ucrainean.

Autorități ucrainene: "Incendiul de după prăbușire a fost stins după o oră"

Elicopterul s-a prăbușit la ora locală 8.20 a.m., potrivit unei postări Telegram a Serviciilor de Urgență.

În prăbușirea sa, aparatul a deteriorat clădirea unei grădinițe, a provocat un incendiu la sol, a spart ferestrele unei clădiri rezidențiale de 14 etaje și a deteriorat trei mașini.

Până la ora locală 9.06 incendiul a fost localizat pe o suprafață de 500 de metri pătrați, iar până la ora 9.26 a fost stins, conform sursei citate.

În efortul de salvare au fost implicate 127 de persoane și 30 de vehicule de la Serviciile de Urgență.

Președintele Zelenski:  "O tragedie îngrozitoare"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit prăbușirea elicopterului din Brovary „o tragedie îngrozitoare”.

Zelensky a confirmat că ministrul de interne Denis Monastirski, prim vice-ministrul Evgheni Yenin și secretarul de stat Yuri Lubkovici se aflau la bord și au murit.

Oficialii Ministerului de Interne decedați la Brovary au fost "adevărați patrioți ai Ucrainei.Fie ca ei să se odihnească în pace!", a spus el.

Zelenski a mai menționat că a ordonat serviciilor de securitate ucrainene să determine toate circumstanțele prăbușirii elicopterului. .

Foto principală și galerie: imagini de la locul prăbușirii din Brovary

×
Subiecte în articol: Brovary elicopter
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close