Antena 3 CNN Externe Prăbuşirea avionului din Texas, un atac sinucigaş: Pilotul era furios pe serviciul fiscal (VIDEO)

Prăbuşirea avionului din Texas, un atac sinucigaş: Pilotul era furios pe serviciul fiscal (VIDEO)

Prăbuşirea avionului din Texas, un atac sinucigaş: Pilotul era furios pe serviciul fiscal (VIDEO)
19 Feb 2010   •   08:32

Avionul care a intrat într-o clădire din Austin, Texas era pilotat de un american furios pe serviciul fiscal. El a încercat să reproducă la scară mai mică atacul terorist de la New York, din 11 septembrie 2001. Bărbatul şi-a propulsat avionul de mici dimensiuni în clădirea serviciilor federale din oraşul său. Bilanţul atacului sinucigaş: clădirea a fost incendiată, pe lângă pilot a mai decedat şi o altă persoană, iar 15 oameni sunt răniţi.

O puternică explozie a zguduit clădirea serviciului federal de impozite din Austin, unde se aflau aproape 200 de funcţionari. Cuprins de flăcări, imobilul a fost evacuat, la fel ca şi clădirile din jur. Imediat s-a aflat că blocul fusese lovit de un mic avion, iar toată lumea s-a gândit la un atac terorist.

Pilotul sinucigaş a fost identificat după câteva ore, cadavrul fiind găsit în clădire. Era vorba de un anume Joseph Stack, în vârstă de 53 de ani. El îşi deschisese, pe rând două firme de informatică, închise, ulterior, pentru neplata taxelor, ceea ce explică duşmănia faţă de oamenii fiscului. Stack a lăsat, pe internet, un lung şi incoerent mesaj în care încerca să-şi explice gestul.

"Din nefericire, deşi mi-am petrecut întreaga viaţă încercând să cred că nu este aşa, violenţa nu numai că este răspunsul, dar este singurul răspuns", notase acesta.

Înainte de a porni în atacul său disperat, Stack îşi incendiase locuinţa dintr-un cartier al clasei mijlocii. Vecinii sunt şi ei stupefiaţi de cele întâmplate.

Şeful poliţiei din Austin a elogiat acţiunile "eroice" ale salariaţilor federali, care au limitat numărul victimelor. Autorităţile locale s-au străduit să liniştească populaţia, dar un membru al Congresului a apreciat că atacul dovedeşte necesitatea de a se întări protecţia clădirilor federale.

IMAGINI DUPĂ PRĂBUŞIREA AVIONULUI


Antena 3

×
Subiecte în articol: avion prabusit Texas cladire
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close