Antena 3 CNN Externe Prăbuşirea avionului în Ucraina va avea acelaşi impact asupra lumii ca moartea arhiducelui Franz Ferdinand?

Prăbuşirea avionului în Ucraina va avea acelaşi impact asupra lumii ca moartea arhiducelui Franz Ferdinand?

Prăbuşirea avionului în Ucraina va avea acelaşi impact asupra lumii ca moartea arhiducelui Franz Ferdinand?
de O.P.    |    18 Iul 2014   •   13:10

Prabusirea avionului malaysian in Ucraina va insemna acelasi lucru ca moartea arhiducelui de Austria, Franz Ferdinand, pentru Primul razboi mondial? Sau, dimpotriva, aceasta tragedie va fi ultimul semnal de alarma care va determina o constientizare a situatiei, inainte de a fi prea tarziu?, se intreaba publicatia Slate.fr.

Intre timp, premierul Ucrainei a acuzat Rusia de "crimă internaţională", apreciind ca persoanele responsabile de doborârea avionului trebuie judecate de CPI. "Ruşii au mers prea departe. Este o crimă internaţională ai cărei responsabili trebuie judecaţi la Haga", a spus premierul Vitali Iateniuk, amenintand, de asemenea, cu suspendarea relatiilor comerciale cu Rusia.

Nu suna deloc bine aceasta declaratie. Cum, in general, au rasunat teribil de periculos toate declaratiile facute in orele care au urmat prabusirii avionului Boeing 777, cu 298 de pasageri la bord, de oficialii de la Kiev. Judecand la rece, se poate spune ca situatia este de asa natura, incat izbucnirea unui conflict de amploare cu Rusia pare o chestiune de timp.

"Somnambulii" este titlul celei mai vandute carti din lume privind originile razboiului din 1914. Istoricul de origine australiana Christopher Clark explica, in paginile lucrarii sale, cum liderii marilor puteri europene au mers spre Primul razboi mondial fara sa-si dea seama si fara sa doreasca in mod special acest lucru.

Un analist politic german a folosit termenul de somnambulist pentru a descrie cresterea lenta a tensiunii dintre occidentali si Rusia. Este prematur, scrie Slate.fr, sa spui care sunt responsabilii directi si imediati de catastrofa zborului MH 17, dar Vladimir Putin trebuie sa dea niste explicatii, macar.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close