Antena 3 CNN Externe Prea mult SOARE la JO de iarnă de la Soci. Turiştii sărbătoresc primăvara timpurie ieşind la terase şi chiar la plajă

Prea mult SOARE la JO de iarnă de la Soci. Turiştii sărbătoresc primăvara timpurie ieşind la terase şi chiar la plajă

Prea mult SOARE la JO de iarnă de la Soci. Turiştii sărbătoresc primăvara timpurie ieşind la terase şi chiar la plajă
14 Feb 2014   •   13:57

Temperaturile crescute riscă să strice planurile organizatorilor şi sportivilor de la Soci, unde au loc Jocurile Olimpice de Iarnă. Zăpada de pe pârtii se topeşte din ce în ce mai mult, iar pe unele porţiuni s-a format gheaţă. Între timp însă, turiştii se bucură de soare şi au sărbătorit primăvara timpurie ieşind la terase şi chiar la plajă.

La Soci, termometrele au arătat în unele locuri chiar şi 20 grade. Astfel, zeci de turişti nu au stat pe gânduri şi s-au îndreptat către plajele Mării Negre.

"A fost o surpriză plăcută, ştiam că va fi destul de cald aici în Soci, dar este minunat că am putut face o baie în Marea Neagră. Nu ştim dacă vom mai avea ocazia să mai facem asta vreodată. E distractiv. E revigorant", a afirmat un turist.

În Satul Olimpic, oamenii au profitat de vremea frumoasă şi au ieşit la terasă, îmbrăcaţi de primăvară. Unii dintre ei au scos din bagaj piese vestimentare tipice verii. 

"Am adus cu mine o pereche de pantaloni scurţi şi o pereche de şlapi, pentru că vroiam să îi port prin hotel. Nu mă aşteptam să îi pot îmbrăca la un meci de hochei în Rusia, cu ocazia Olimpiadei de Iarnă, dar e aşa de frumos afară încât am decis să o fac", a spus un alt turist.


În acelaşi timp, pentru sportivii care concurează la Soci temperaturile crescute nu aduc veşti bune. Zăpada de pe pârtii se topeşte în timpul zilei şi îngheaţă la loc peste noapte, ceea ce favorizează formarea gheţii.

"Da, am văzut că zăpada devine din ce în ce mai moale pe pârtii, dar vom vedea cum evoluează vremea, dacă rămâne la fel de cald va fi foarte dificil, dar organizatorii sunt pregătiţi pentru asta, cunosc condiţiile, sunt pregătiţi pentru ele, cred că se vor descurca", a spus antrenorul echipei din Elveţia, Walter Hubmann.

După ce sportivii s-au plâns de calitatea zăpezii, organizatorii i-au liniştit anunţând că au păstrat zăpadă de anul trecut. De asemenea, ei spun că au şi tunuri de zăpadă pe care le vor folosi dacă temperaturile nu vor scădea. Astfel, Olimpiada de la Soci ar putea rămâne în istorie nu doar ca cea mai scumpă, ci şi ca cea mai caldă Olimpiadă de Iarnă organizată vreodată.





×
Subiecte în articol: JO de la Soci
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close