Antena 3 CNN Externe Pregătiri pentru alegerea noului Papă: Coşul de fum al Capelei Sixtine a fost curăţat şi reparat

Pregătiri pentru alegerea noului Papă: Coşul de fum al Capelei Sixtine a fost curăţat şi reparat

Pregătiri pentru alegerea noului Papă: Coşul de fum al Capelei Sixtine a fost curăţat şi reparat
Sursa foto: Foto:net-guide.hu
09 Mar 2013   •   17:39

Angajaţii Vaticanului au curăţat, sâmbătă, coşul de pe Capela Sixtină, montându-i o anexă metalică înaintea Conclavului pentru alegerea viitorului papă, programat să înceapă marţi, scrie ziarul La Repubblica, în ediţia online.
   
Operaţiunile de amenajare a Capelei Sixtine au început de câteva zile, înainte de reunirea celor 115 cardinali electori.
   
Sâmbătă, angajaţii Vaticanului au curăţat şi reparat coşul de fum al Capelei, fiind montată o anexă metalică deasupra structurii permanente de cărămidă.
   
Coşul are o însemnătate specială, fumul emanat fiind primul semnal al alegerii viitorului papă. Coşul este conectat la o sobă din interiorul Capelei Sixtine, unde vor fi arse, după fiecare scrutin, buletinele de vot. În cazul în care un scrutin nu va avea ca rezultat alegerea papei, în sobă va fi turnată o substanţă chimică ce va da culoarea neagră fumului emanat din arderea buletinelor de vot.
   
În cazul în care rezultatul va fi alegerea papei, fumul va avea culoarea albă. Pentru a fi ales papă, un candidat are nevoie de o majoritate de două-treimi, în cazul de faţă 77 de voturi. Pentru testarea sobei, primul fum emanat va fi de culoare galbenă.
   

×
Subiecte în articol: alegeri
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close