Antena 3 CNN Externe Prejudiciul creat în cazul furtului de bijuterii de la Cannes este de 103 milioane de euro

Prejudiciul creat în cazul furtului de bijuterii de la Cannes este de 103 milioane de euro

Prejudiciul creat în cazul furtului de bijuterii de la Cannes este de 103 milioane de euro
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    29 Iul 2013   •   19:14

Prejudiciul creat în cazul furtului de bijuterii comis duminică la hotelul Carlton din Cannes este de 103 milioane de euro, a anunţat, luni, parchetul din localitatea Grasse, în sudul Franţei, informează AFP, citată de Agerpres.

Este unul dintre cele mai importante furturi de bijuterii înregistrate în lume, prejudiciul fiind similar celui creat de jaful din 2003 din clădirea Diamond Center, în Belgia (circa o sută de milioane de euro), considerat până acum un record mondial.

Estimarea provizorie de duminică, 40 de milioane de euro, plasa jaful pe locul doi în rândul furturilor de bijuterii comise în Franţa.

Furtul din hotelul de lux francez a fost comis în plină zi de un bărbat înarmat, cu faţa acoperită, care a sustras mai multe ceasuri încrustate cu diamante dintr-o expoziţie organizată de casa Leviev la Carlton.

Casa Leviev aparţine magnatului Lev Leviev, născut la Taşkent, Uzbekistan, şi imigrat în Israel în 1971, care a făcut avere în afacerile cu diamante înainte de a se lansa în sectorul imobiliar, dar şi în televiziune, sectorul energetic şi altele.

De asemenea, Levien este proprietarul mall-ului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti. Complexul aparţine AFI Europe, parte a grupului Africa Israel, controlat de miliardarul israelian.

În afară de centrul comercial AFI Palace Cotroceni, singurul proiect finalizat de dezvoltatorul israelian în România, pe piaţa locală compania mai deţine terenuri în Bucureşti, Ploieşti şi Arad, potrivit Mediafax.

În prezent, dezvoltatorul construieşte o zonă de birouri lângă centrul AFI Palace Cotroceni şi a mai anunţat începerea unui centru comercial în zona Chitila, unde are un teren de 155.000 de metri pătraţi.

O parte din acest teren, în suprafaţă de circa 30.000 de metri pătraţi, urma să fie vândută unui operator de magazine de bricolaj, dar înţelegerea a căzut din cauză că nu au fost îndepliniţi anumiţi termeni ai antecontractului, potrivit raportului financiar al firmei.

Expoziţia "Extraordinary Diamonds", deschisă la 20 iulie, era găzduită într-o sală închiriată de bijutier, care angajase propriii agenţi de securitate pentru acest eveniment.

Cel mai mare furt de bijuterii comis în Franţa până acum a fost cel de la bijutierul Harry Winston, la Paris, în 2008, prejudiciul jafului fiind estimat la 85 de milioane de euro.


×
Subiecte în articol: Cannes jaf record mondial Franta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close