Antena 3 CNN Externe Preluarea datoriilor vs. reducerea taxelor: Criza economică, subiect de dezbatere între Obama şi McCain

Preluarea datoriilor vs. reducerea taxelor: Criza economică, subiect de dezbatere între Obama şi McCain

Preluarea datoriilor vs. reducerea taxelor: Criza economică, subiect de dezbatere între Obama şi McCain
08 Oct 2008   •   12:56

Criza economică din America a fost principalul subiect de discuţie din cadrul celei de-a doua dezbateri televizate între candidaţii la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama şi John McCain. Cei doi au avansat diverse ipoteze privind cauzele si soluţiile pentru situaţia financiară critică din State. Dezbaterea a avut loc la Nashville, capitala statului american Tennessee.
?Cred că toată lumea ştie că traversăm cea mai gravă criză financiară de la Marea Recesiune?, spune Barack Obama.
El a subliniat importanţa măsurilor pentru redresarea economiei, dar mai ales a clasei de mijloc.
?Clasa de mijloc are nevoie de măsuri de salvare, prin care să fie reduse taxele, să fie ajutaţi proprietarii de case să îşi păstreze locuinţele. În felul acesta, vom ajuta autorităţile statului şi cele federale să creeze proiecte prin care să îî ajute pe oameni să îşi păstreze slujbele?, promite Obama.
John McCain, a profitat de ocazie pentru a avansa o nouă propunere de salvare. El crede că soluţia este preluarea împrumuturilor imobiliare pe care familiile nu reuşesc să le ramburseze.
?Trebuie să redăm încrederea celor din America. Şi ştiu cum să fac asta, prieteni! Totul este cuprins în planul meu, nu al lui Obama sau a preşedintelui Bush. Ştiu cum să pun America din nou pe picioare, să refac economia şi să am grijă de cei care muncesc?, a declarat McCain.
Candidatul republican nu şi-a expus planul în cifre în cursul dezbaterii, dar purtătorul său de cuvânt, a evaluat costul direct al planului la circa 300 de miliarde de dolari. Acesta a precizat că Planul de relansare McCain constă în atribuirea unor împrumuturi cu rată fixă, în sumă rezonabilă. Congresul american a aprobat în urmă cu puţin timp, implementarea a 700 de miliarde de dolari pentru salvarea sistemului bancar.
Antena3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close