Antena 3 CNN Externe Premierul Australiei își îndeamnă cetățenii să părăsească Ucraina: ”Dacă vreți să plecați, acum e momentul”

Premierul Australiei își îndeamnă cetățenii să părăsească Ucraina: ”Dacă vreți să plecați, acum e momentul”

Prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, i-a îndemnat pe cetățenii australieni din Ucraina să plece imediat din această țară, după încheierea ședinței comitetului pentru securitatea națională.

Premierul Australiei își îndeamnă cetățenii să părăsească Ucraina: ”Dacă vreți să plecați, acum e momentul”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Feb 2022   •   10:20

Potrivit lui, la ședința comitetului de securitate națională a cabinetului de miniștri al Australiei, primul punct de pe agenda de discuții a fost situația din Ucraina.

“Majoritatea australienilor, care sunt stabiliți în Ucraina, locuiesc acolo. Mulți dintre ei au cetățenie dublă”, a explicat Morrison.

De asemenea, șeful guvernului a îndemnat Rusia “să continue discuțiile cu alte state care își doresc reglementarea acestei probleme”.

Morrison a amintit că în această săptămână la Melbourne va avea loc o reuniune a miniștrilor de Externe a dialogului cvadripartit Quad, cu participarea Australiei, Indiei, SUA și Japoniei.

Anterior, și ambasadorul Australiei în Ucraina, Bruce Edwards, i-a îndemnat pe cetățenii țării lui să părăsească Ucraina din cauza riscului unui conflict armat, iar membrii familiilor diplomaților australieni s-au retras deja din țară.

Planurile de escaladare a situației din Rusia, atribuite Rusiei, sunt respinse categoric de Moscova, declarând că nu amenință pe nimeni, iar astfel de declarații sunt folosite drept pretext pentru comasare tehnicii militare a NATO la frontierele Rusiei.

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close