Antena 3 CNN Externe Premierul Australiei, explicații în cazul Djokovic: ”Era în interesul public. Salut decizia!”

Premierul Australiei, explicații în cazul Djokovic: ”Era în interesul public. Salut decizia!”

Premierul Australiei, Scott Morrison, a făcut un prim comentariu, după ce un complet format din trei judecători a decis să respingă cererea lui Novak Djokovic de a revizui anularea vizei. Șeful Executivului a explicat că decizia ministrului Imigrarii era ”în interesul public” și a salutat decizia tribunalului.

Premierul Australiei, explicații în cazul Djokovic: ”Era în interesul public. Salut decizia!”
Sursa foto: Colaj, Hepta.ro, The Age
de Cerasela Stafie    |    16 Ian 2022   •   11:05

Plenul Tribunalului Federal din Australia a decis în unanimitate să respingă cererea lui Novak Djokovic de revizuire judiciară, care urmărea să conteste decizia ministrului imigrării de a-i anula viza.

”Această decizie de anulare a fost luată din motive de sănătate, siguranță și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să se facă acest lucru”, a subliniat primul ministru australian.

”Salut decizia de a ne menține granițele puternice și de a păstra cetățenii în siguranță”, a precizat acesta, potrivit The Age.

”După cum am spus vineri, australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă pe bună dreptate ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat. În timpul pandemiei, împreună am atins una dintre cele mai scăzute rate de deces, cele mai puternice economii și cele mai mari rate de vaccinare din lume. Granițele puternice sunt fundamentale pentru modul de viață australian, la fel ca statul de drept,” a explicat premierul.

Morrison nu a uitat să-și atrate aprecierea față de cei împlicați în această poveste: ”Guvernul nostru a înțeles întotdeauna acest lucru și a fost pregătit să ia deciziile și acțiunile necesare pentru a proteja integritatea frontierelor noastre. Mulțumesc Curții pentru atenția promptă acordată acestor probleme și răbdarea tuturor celor implicați în timp ce am lucrat pentru a rezolva această problemă”

”Acum este timpul să începem cu Australian Open și să revenim la tenisul de vară”, a conchis el.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close