Antena 3 CNN Externe Premierul britanic Boris Johnson, primit cu huiduieli și ironii la Jubileul de Platină al reginei Elisabeta

Premierul britanic Boris Johnson, primit cu huiduieli și ironii la Jubileul de Platină al reginei Elisabeta

Premierul britanic Boris Johnson a fost întâmpinat cu huiduieli la sosirea sa la Catedrala St Paul din Londra, la slujba religioasă care celebrează domnia istorică de 70 de ani a reginei Elisabeta a II-a.

Premierul britanic Boris Johnson, primit cu huiduieli și ironii la Jubileul de Platină al reginei Elisabeta
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    03 Iun 2022   •   14:55

În timp ce Johnson şi soţia sa Carrie urcau treptele din faţa catedralei, în faţa unor membri de frunte ai armatei şi ai bisericii, mii de fani regali au început să huiduie. Alţii dintre cei din mulţime însă au aplaudat, potrivit Reuters.

Foştii premieri, inclusiv Tony Blair şi David Cameron, au fost întâmpinaţi cu aplauze politicoase.

Johnson s-a confruntat cu numeroase apeluri din partea politicienilor din opoziţie, dar şi a unora din propriul partid, de a demisiona din cauza scandalului „partygate", după ce s-a dezvăluit că atât el, cât şi oficiali din Downing Street au încălcat legi stricte în timpul pandemiei.

Johnson a ajuns la putere în 2019 pe baza promisiunii de a finaliza ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar în ultimele luni a fost ţinta unor controverse.

Sondajele arată că popularitatea sa s-a prăbuşit, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close