Antena 3 CNN Externe Premierul Cehiei a fost atacat cu ouă în timpul campaniei electorale

Premierul Cehiei a fost atacat cu ouă în timpul campaniei electorale

Premierul Cehiei, Andrej Babis, a fost atacat cu ouă în timpul unui eveniment electoral organizat în apropiere de capitala Praga.

Premierul Cehiei a fost atacat cu ouă în timpul campaniei electorale
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Aug 2021   •   10:37

Incidentul a avut loc în timp ce Babis se la o întânire cu susținătorii săi, în localitatea Pruhonice, el fiind în plină campanie electorală.

Protestatarii au arborat steagul Cehiei pe mașini, întrerupându-i discursul, apoi s-au infiltrat printre suporterii premierului și au început să0i provoace.

Unul dintre protestatari avea o pungă de plastic cu ouă. Când Babis a început să semneze cărțile pentru suporterii lui, un om din mulțime a aruncat cu un ou în el. Acesta a fost prins imediat de poliție.

Susținători ai opoziției au venit la întâlnirea lui Andrej Babis cu suporterii lui cu mai multe mașini și au fluturat steaguri în jurul pieței în care se afla premierul.

Apoi s-au inflitrat printre susținătorii premierului și au început să-i provoace, potrivit Eurnews.

Gărzile de corp l-au condus pe şeful guvernului la o cafenea din apropiere.

Premierul Babis a declarat pentru că a fost atacat de oponenţii măsurilor anti-COVID-19 ale guvernului său: "M-au lovit în cap - şi o tânără a primit o cană de bere".  

Înaintea apariţiei sale, criticii premierului pictaseră deja sute de cruci albe pe jos. Ei au spus că vor să comemoreze în acest mod cele peste 30.300 de persoane ucise în pandemie.

 

×
Subiecte în articol: Cehia premier atac campanie electorala
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close