Antena 3 CNN Externe Premier: "În numele Guvernului şi al ţării întregi aş vrea să îmi cer scuze". Care este motivul pentru care a făcut această declaraţie

Premier: "În numele Guvernului şi al ţării întregi aş vrea să îmi cer scuze". Care este motivul pentru care a făcut această declaraţie

Premier: "În numele Guvernului şi al ţării întregi aş vrea să îmi cer scuze". Care este motivul pentru care a făcut această declaraţie
de O.P.    |    08 Feb 2013   •   09:41

Autorităţile medicale din Marea Britanie sunt acuzate că ar fi responsabile pentru ratele crescute de deces din anumite spitale britanice, în timp ce o investigaţie continuă pentru determinarea cauzelor şi responsabililor de calitatea inferioară a îngrijirii din spitale.

Neglijenţa şi abuzul din spitale a provocat sute de decese, care puteau fi evitate, în perioada 2005 - 2008. Premierul David Cameon a anunţat că cinci spitale, care prezentau rate crescute de deces, urmează să fie investigate.

În Camera Comunelor, premierul a precizat: "Am cerut directorului medical al NHS, prof. Bruce Keogh, să efectueze urgent o investigaţie asupra spitalelor cu cele mai ridicate rate de mortalitate, şi să se asigure că sunt întreprinse măsuri urgente. În numele Guvernului şi al ţării întregi aş vrea să îmi cer scuze pentru această situaţie".

Ratele de deces sunt calculate luând în calcul numărul de persoane care îşi pot pierde viaţa avânt în vedere vârsta şi profilul clinic al populaţiei locale. Aceste valori au determinat investigaţia iniţială a spitalului Stafford. Deşi nu este o dovadă concludentă că există probleme, ratele de deces pot semnala posibilitatea existenţei uneia, relatează BBC News online.

Datele din cele cinci spitale erau cunoscute în cadrul National Health System, acestea fiind monitorizate, iar îngrijorările cu privire la calitatea îngrijirii au determinat o intervenţie.

Spitalele în cauză sunt:

Colchester Hospital University NHS Foundation Trust

Tameside Hospital NHS Foundation Trust

Blackpool Teaching Hospitals NHS Foundation Trust

Basildon and Thurrock University Hospitals NHS Foundation Trust

East Lancashire Hospitals NHS Trust

Ancheta publică de la Mid Staffordshire este a cincea investigaţie şi se concentrează îndeosebi pe activitatea, supravegherea şi reglementarea trustului în perioada 2005 - 2009.

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close