Antena 3 CNN Externe Premierul olandez Mark Rutte: ”Războiul din Ucraina este războiul nostru, trebuie să fim pregătiți pentru consecințe”

Premierul olandez Mark Rutte: ”Războiul din Ucraina este războiul nostru, trebuie să fim pregătiți pentru consecințe”

Premierul olandez Mark Rutte a declarat vineri că războiul din Ucraina este și războiul lor, așa că olandezii trebuie să fie pregătiți pentru consecințe.

Premierul olandez Mark Rutte: ”Războiul din Ucraina este războiul nostru, trebuie să fim pregătiți pentru consecințe”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Iun 2022   •   11:01

„Acest război este al nostru, să fim de acord cu asta”.

"Nu suntem oficial în război cu Rusia. Dar, de fapt, acesta este și războiul nostru. Ucraina trebuie să câștige, acest lucru este cu adevărat important. Oricare ar fi fost, trebuie să ne asigurăm că vom face tot posibilul pentru a-i aduce mai aproape de această victorie", a spus primul ministru al Țărilor de Jos.

El a adăugat că ajută Ucraina cu tot ce este posibil - de la sprijin financiar și militar, inclusiv arme grele, dar intervenția directă a NATO este o „linie roșie”.

"Facem asta pentru că acesta este războiul nostru. Dacă merge prost și îi permitem lui Putin să ocupe Ucraina, ce urmează? De fapt, aceasta este o amenințare imediată la adresa securității noastre", a subliniat Rutte.

El a avertizat, de asemenea, că războiul din Ucraina va avea consecințe directe pentru Țările de Jos, iar „aceste consecințe ne vor afecta și portofelele, dar trebuie să facem asta pentru securitatea și libertatea noastră”.

×
Subiecte în articol: Olanda Mark Rutte Rusia Război Ucraina
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close