Antena 3 CNN Externe Premierul scoțian Nicola Sturgeon demisionează din funcție

Premierul scoțian Nicola Sturgeon demisionează din funcție

Nicola Sturgeon, șefa guvernului Scoției, își părăsește funcția pe care a deținut-o mai bine de opt ani.

Premierul scoțian Nicola Sturgeon demisionează din funcție
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2023   •   12:59

Informația este transmisă de BBC, care a transmis declarația făcută de Sturgeon la Edinburgh, în jurul orei 13, ora României.

"Încă din primul moment în această funcție, am considerat că este de datoria mea să știu, aproape instinctiv, când este momentul potrivit pentru a face loc altcuiva (...)

Chiar dacă mulți din întreaga țară și din partidul meu ar putea crede că este prea devreme, în mintea și în inima mea știu că acel moment este acum. Că este momentul potrivit pentru mine, pentru partidul meu și pentru țară.

Așa că astăzi îmi anunț intenția de a mă retrage din funcția de prim-ministru și de lider al partidului meu", a spus ea.

Citește și: Scoția va adera la NATO doar dacă va deveni independentă față de Regatul Unit

Nicola Sturgeon deține funcția prim-ministru din noiembrie 2014, când i-a luat locul lui Alex Salmond în urma referendumului pentru independență.

Ea a condus SNP, Partidul Național Scoțian, la o serie de victorii electorale la nivel Regatului Unit dar și la nivel național și local.

Anul trecut, Curtea Supremă a Regatului Unit a decis că autoritățile din Scoția nu au prerogativa de a organiza un nou referendum pentru independență.

Sturgeon și-a manifestat intenția ca formațiunea sa să abordeze următoarele alegeri generale ca pe un referendum de facto pentru independența de Regatul Unit, însă BBC notează că a existat o anumită opoziție față de acest plan în cadrul SNP.

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close