Antena 3 CNN Externe Premieră în Franţa: Căsătoriile gay, aprobate cu o majoritate covârşitoare de Adunarea Naţională

Premieră în Franţa: Căsătoriile gay, aprobate cu o majoritate covârşitoare de Adunarea Naţională

Premieră în Franţa: Căsătoriile gay, aprobate cu o majoritate covârşitoare de Adunarea Naţională
03 Feb 2013   •   09:45

Căsătoriile între homosexuali sunt la un pas de a fi legalizate în Franţa. Adunarea Naţională a Franţei a votat cu majoritate covârşitoare o lege care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex. În acelaşi timp, adversarii acestei forme de căsătorie au mobilizat, din nou, zeci de mii de manifestanţi la Paris şi în alte oraşe ale ţării.

Preşedintele François Hollande a promis încă din campania electorală legalizarea aşa-numitei "căsătorii pentru toţi". Acum, această promisiune se dovedeşte mai uşor de îndeplinit decât altele. Legea votată de deputaţi adaugă codului civil al lui Napoleon, încă în vigoare, o singură frază:

"Căsătoria este contractată între două persoane de sex diferit sau de acelaşi sex".

80.000 de persoane au manifestat, în întreaga ţară, împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Contestatarii au căutat să dea protestelor o notă cât mai tinerească, pentru a dovedi că nu sunt doar nişte tradiţionalişti care nu înţeleg spiritul vremurilor.

Manifestanţii nu se opun parteneriatului civil pentru persoanele de acelaşi sex, deja în vigoare. Ei resping, însă, ideea ca asemenea cupluri să adopte copii sau chiar să conceapă urmaşi cu ajutorul unor mame-surogat, practică interzisă în Franţa. Acţiunea de protest a fost sprijinită de câţiva prelaţi şi de majoritatea deputaţilor de dreapta din parlament, care au votat împotriva "căsătoriei pentru toţi".

Legea mai trebuie să treacă şi de Senat pentru a intra în vigoare.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close