Antena 3 Externe Premieră în Italia. Autorităţile au găsit carne de cal nedeclarată în lasagna bologneză

Premieră în Italia. Autorităţile au găsit carne de cal nedeclarată în lasagna bologneză

23 Feb 2013   •   18:31
Premieră în Italia. Autorităţile au găsit carne de cal nedeclarată în lasagna bologneză Foto: www.nrc.nl
Autorităţile din Italia au descoperit carne de cal în porţii de lasagna bologneză produse de firma Primia, în regiunea Bologna, relatează AFP. Este vorba despre primul test pozitiv în Italia.

Produsul a fost retras din comerţ, în timp ce "şase tone de carne tocată şi 2.400 de porţii de lasagna bologneză au fost puse sub sechestru.

Aceste produse erau fabricate la San Giovanni in Persiceto, în regiunea Bologna, ale cărei lasagna reprezintă unele dintre aceste specialităţi culinare.

Rezultatele au fost comunicate sâmbătă dimineaţa Ministerului Sănătăţii de către Institutul de profilaxie animală din Lombardia şi Emilia Romagna (regiunea Bologna). Carne de cal, nedeclarată pe etichetă, a fost descoperită într-o porţie de lasagna congelată cântărind 600 de grame.

Este pentru prima dată când Italia este implicată de scandalul cărnii de cal vândută ca fiind carne de vită ce afectează o serie de ţări europene de mai multe săptămâni.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close