Antena 3 Externe Premieră în Italia. O femeie de culoare este numită ministru în cabinetul Letta

Premieră în Italia. O femeie de culoare este numită ministru în cabinetul Letta

de G.S.    |    28 Apr 2013   •   09:50
Premieră în Italia. O femeie de culoare este numită ministru în cabinetul Letta
Sursa foto: Foto: polisblog.it
Între numele noi din cadrul Guvernului lui Enrico Letta, dezvăluit sâmbătă, se află şi Cecile Kyenge, nominalizată în funcţia de ministru al Integrării, prima femeie de culoare, în istoria Italiei, care accede la rangul de ministru, relatează AFP, conform Mediafax.
"Este un pas decisiv pentru a schimba în mod concret Italia", a comentat acest medic oftalmolog, în vârstă de 49 de ani, originară din Republica Democratică Congo, sosită în Italia în 1983.
Prioritatea sa o constituie "dreptul pământului" (jus soli). "Voi întâmpina, probabil, rezistenţe. Va fi necesar să muncim pentru a reuşi", a recunoscut ea, în contextul în care cetăţenia italiană se bazează pe "dreptul prin naştere".
"Un copil, fiu sau fiică de imigranţi, care s-a născut aici şi care se formează aici, trebuie să fie cetăţean italian", a declarat ea.
Deputată din cadrul Partidului Democrat (PD), prima femeie de origine africană membră a Parlamentului, ea tocmai pregătea un dosar privind "rasismul instituţional" în Italia. Ea militează, de asemenea, pentru abrogarea infracţiunii de imigraţie clandestină şi doreşte să facă piaţa muncii mai accesibilă pentru străini.
În opinia lui Cecile Kyenge, este de asemenea necesară o "luptă împotriva violenţei sexiste, rasiste, homofobe şi de orice altă natură".
PD, formaţiunea din care face parte Letta, şi-a exprimat satisfacţia cu privire la această opţiune care "demonstrează în mod coerent faptul de a crede într-o Italie mai integratoare şi cu adevărat multiculturală".
 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close