Antena 3 CNN Externe Premieră în ultimii opt ani: Silvio Berlusconi a ajuns în faţa magistraţilor

Premieră în ultimii opt ani: Silvio Berlusconi a ajuns în faţa magistraţilor

Premieră în ultimii opt ani: Silvio Berlusconi a ajuns în faţa magistraţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Mar 2011   •   14:34

Premierul italian Silvio Berlusconi s-a prezentat, luni, la palatul de Justiţie de la Milano, pentru prima dată în ultimii opt ani, pentru o audiere preliminară într-un eventual proces, relatează AFP.

La această audiere preliminară, prima dintr-o serie de cinci, urmează să se stabilească dacă Berlusconi va fi judecat sau nu pentru fraudă fiscală şi abuz de încredere, cu privire la o presupusă facturare în plus a drepturilor televizate achiziţionate de Mediatrade-RTI, o societate din cadrul imperiului său media.

Premierul Silvio Berlusconi a spus, înainte de a se prezenta la tribunal, că este vorba de nişte "acuzaţii ridicole şi nefondate".
   
Prim-ministrul italian mai este vizat în alte două procese în curs (Mills şi Mediaset) şi urmează începerea celui de-al treilea şi, totodată, cel mai delicat dintre toate. Este vorba de cazul "Rubygate", în care Berlusconi este acuzat că a recurs, în schimbul unor sume de bani, la serviciile sexuale ale unei minore marocane, Karima El Mahroug, alias Ruby, şi că a comis un abuz de putere, exercitând presiuni asupra poliţiei, pentru a o elibera după o arestare produsă în mai.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close