Antena 3 CNN Externe PREMIERĂ în unul din cele mai puternice state din UE. În faţa lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor au făcut pasul acesta

PREMIERĂ în unul din cele mai puternice state din UE. În faţa lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor au făcut pasul acesta

PREMIERĂ în unul din cele mai puternice state din UE. În faţa lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor au făcut pasul acesta
de O.P.    |    30 Mai 2013   •   06:13

Prima căsătorie între persoane de acelaşi sex a fost oficiată cu mare fast în Franţa! Sute de invitaţi, rude, prieteni şi susţinători ai mariajelor gay, au asistat la cununia ce a avut loc într-un oraş din sudul Franţei. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Un grup de tradiţionalişti i-a huiduit şi a încercat să îi atace pe cei doi tineri proaspăt-căsătoriţi.

Vizibil emoţionaţi, Vicent şi Bruno şi-au unit destinele în faţa a sute de invitaţi care au asistat la prima căsătorie gay oficiată în Franţa.



Însă bucuria nu a durat prea mult. La ieşirea din sediul primăriei, cuplul proaspăt căsătorit a fost întâmpinat de huiduielile tradiţionaliştilor, care nu sunt de acord cu mariajele gay.

Zeci de poliţişti au făcut cordon în jurul celor doi. Protestatarii au fost opriţi la doar câţiva paşi de cuplu.

Cinci bărbaţi, care făceau parte din grupul de huligani care a încercat să îi lovească pe cei doi tineri-căsătoriţi, au fost fugăriţi de oamenii legii până pe un câmp din apropiere, unde au fost prinşi şi încătuşaţi.

Intrarea în legalitate a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex a stârnit un val de proteste fără precedent în Franţa, unde sute de mii de oameni au mărşăluit atât în sprijinului mariajelor gay, cât şi împotriva lor.


×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close