Antena 3 CNN Externe Premieră în Italia: un bărbat de 43 de ani a primit autorizația pentru sinucidere asistată

Premieră în Italia: un bărbat de 43 de ani a primit autorizația pentru sinucidere asistată

Un bărbat de 43 de ani a primit autorizația să se sinucită asistat, în premieră în Italia. Omul este tetraplegic, după ce a suferit un accident rutier, iar coloana vertebrală i-a fost ruptă.

Premieră în Italia: un bărbat de 43 de ani a primit autorizația pentru sinucidere asistată
Sursa foto: Twitter/POLITICOEurope
de Cerasela Stafie    |    23 Noi 2021   •   18:27

Este primul caz de sinucidere asistată aprobat în peninsulă. Până în prezent, practica era pedepsită de lege cu între cinci și 12 ani de închisoare

Mario, un nume fictiv, ”a obţinut într-un sfârşit avizul Comitetului de Etică care a confirmat, în urma unor verificări a condiţiilor efectuată de către o echipă de medici specialişti (...), că îndeplineşte criteriile de acces legal la sinuciderea asistată”, a anunţat într-un comunicat Asociaţia Luca Coscioni, care militează pentru legalizarea sinuciderii asistate în Italia.

În 2019, Curtea Constituțională a introdus o excepție în legea italiană. Conform acesteia ”pacienţi menţinuţi în viaţă prin tratament (...) şi atinşi de o patologie ireversibilă, o sursă a unei suferinţe fizice şi psihologice pe care le consideră de nesuportat, dar care sunt însă capabili să ia decizii libere şi conştiente” ar putea să beneficieze de sinucidere asistată.

Bărbatul de 43 de ani care a devenit primul din Italia căruia i se oferă această autorizație a fost șofer de TIR. În urmă cu 11 ani, el a suferit un accident în urma căruia i s-a rupt coloana vertebrală. Omul este imobilizat la pat, fiind paralizat de la gât în jos.

"M-am eliberat de toată tensiunea acumulată de-a lungul anilor. Sunt obosit și vreau să fiu liber să aleg sfârșitul vieții mele,” a spus acesta, potrivit ANSA.

„Nimeni nu poate spune că nu sunt într- stare prea rea pentru a continua să trăiesc în aceste condiții și, astfel, să mă condamne la o viață de tortură. Toată lumea ar trebui să își asume responsabilitățile, lăsând deoparte ideologia, ipocrizia și indiferența, deoarece se joacă cu viața unor oameni bolnavi", a adăugat.

×
Parteneri
El este George, șoferul dubiței zdrobite între două TIR-uri, pe A1
x close