Antena 3 CNN Externe Premieră medicală senzaţională. Chirurgii americani au realizat primul transplant de craniu şi scalp de la un donator uman

Premieră medicală senzaţională. Chirurgii americani au realizat primul transplant de craniu şi scalp de la un donator uman

Premieră medicală senzaţională. Chirurgii americani au realizat primul transplant de craniu şi scalp de la un donator uman
05 Iun 2015   •   11:16

O echipă de peste 50 de medici şi asistente medicale din Houston, Texas, a realizat primul transplant de craniu şi scalp din lume pe un pacient care fusese diagnosticat cu o formă rară de cancer la nivelul muşchilor capului, scrie mirror.co.uk.

În 22 mai, bărbatului i-au fost transplantate fragmente importante de scalp şi craniu, după ce zonele afectate de cancer i-au fost extirpate.

Medicii americani de la Houston Methodist Hospital susţin că operaţia efectuată pe dezvoltatorul software Jim Boysen este o premieră mondială.

Potrivit medicilor, pacientul, care a suferit şi un transplant de pancreas şi de un rinichi, se simte foarte bine şi va fi externat curând.

"Sunt uluit de cât de bine mă simt şi voi fi veşnic recunoscător că mi s-a dat o nouă şansă să fiu alături de oamenii pe care îi iubesc", a spus bărbatul.

Jim Boysen este primul pacient din lume căruia i-au fost transplantate fragmente de scalp şi de craniu de la un donator uman, fără să fie folosite grefe de os sau artificiale.

×
Subiecte în articol: Texas operatie
Parteneri
Marius Budăi, explicații în scandalul banilor refuzați de profesori
x close