Antena 3 CNN Externe Premieră MONDIALĂ. Amerinca NU mai este numărul unu în lume. Vezi ce ţară i-a luat locul

Premieră MONDIALĂ. Amerinca NU mai este numărul unu în lume. Vezi ce ţară i-a luat locul

Premieră MONDIALĂ. Amerinca NU mai este numărul unu în lume. Vezi ce ţară i-a luat locul
de O.P.    |    11 Feb 2013   •   08:15

Imediat după terminarea celui De-al Doilea Război Mondial, SUA şi-au asigurat locul de lider în acest top. Astfel, că până la sfârşitul anului 2012 America a rămas lider în ceea ce priveşte "tradingul" - totalul importurilor şi exporturilor.

Cifra exporturilor şi importurilor din SUA se situa la sfârşitul anului 2012 la suma de 3.82 de trilioane de dolari, însă imediat după ce departamentul american a anunţat acest raport situaţia s-a schimbat pentru SUA.

Administraţia chineză a oferit date potrivit cărora schimburile comerciale ale ţării au depăşit valoarea de 3,87 trilioane de dolari, China devenind astfel ţara cu cel mai mare trading.

În timp ce chinezii s-au bucurat de un surplus comercial de 231 de miliarde de dolari, americanii au raportat un deficit comercial de 727 miliarde de dolari, aşa că puterea Chinei creşte şi mai mult.

Analiştii consideră că dacă China îşi va menţine această poziţie din ce în ce mai multe ţări vor apela la schimburile comerciale cu chinezii în detrimentul naţiunilor vecine.







×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close