Antena 3 CNN Externe Premieră mondială. O companie aeriană îşi produce singură combustibilul

Premieră mondială. O companie aeriană îşi produce singură combustibilul

Premieră mondială. O companie aeriană îşi produce singură combustibilul
Sursa foto: Foto: images.businessweek.com
01 Mai 2012   •   09:45
Compania americană Delta Airlines va achiziţiona de la grupul ConocoPhillips o rafinărie de produse petroliere contra sumei de 150 milioane de dolari. Delta Airlines va deveni astfel primul operator de transporturi aeriene care va produce propriul carburant, în încercarea de a reduce costurile, informează Reuters.

Această tranzacţie este cea mai îndrăzneaţă mişcare din industria transporturilor aeriene pentru scăderea cheltuielilor cu carburanţii, care au crescut foarte mult în ultimii patru ani. Tranzacţia va reduce cu 80% costurile cu carburanţii ale Delta pe piaţa SUA.

În cazul în care planul companiei va avea succes, tranzacţia ar putea deveni un model pentru alte companii afectate de aprecierea abruptă a preţurilor petrolului.

Potrivit reprezentanţilor companiei Delta, preluarea rafinăriei va reduce costurile cu carburanţii pentru aeronave cu 300 milioane de dolari pe an, de la 12 miliarde de dolari în 2011.

Producţia de carburanţi pentru aeronave a rafinăriei va fi utilizată integral pentru consumul propriu, iar celelalte produse rezultate vor fi tranzacţionate în schimbul combustibilului pentru aeronave.

În ultimii ani, companiile de transport aerian se confruntă cu creşterea preţurilor carburanţilor, apariţia unor noi taxe în domeniu şi concurenţa dură din partea operatorilor low-cost.




 

×
Subiecte în articol: combustibil rafinarie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close