Antena 3 CNN Externe Premieră mondială: Primul bebeluș din lume care a urmat un tratament cu canabis

Premieră mondială: Primul bebeluș din lume care a urmat un tratament cu canabis

Un nou-născut din Marea Britanie este primul bebeluş din lume care a participat la o terapie cu canabis. Oscar a fost născut pe 11 martie la Spitalul Universitar Norfolk şi Norwich (NNUH).

Premieră mondială: Primul bebeluș din lume care a urmat un tratament cu canabis
Sursa foto: Pixabay
27 Mai 2020   •   23:26

Oscar Parodi, băiețul nou-născut care a fost adus pe lume prin cezariană de urgenţă la un spital din Norwich, a devenit primul copil care urmează un tratament cu canabis.

Cercetătorii sunt de părere că un medicament din canabis ar putea să fie utilizat în mod de acum înainte în îngrijirile neonatale, pentru a ajuta bebeluşii cu risc de convulsii şi leziuni cerebrale.

Mama băiatului, Chelsea Parodi, a declarat că deşi a fost o decizie grea, a vrut să facă tot ce putea pentru a-şi ajuta băieţelul. Oscar a fost în spital timp de nouă zile şi a fost monitorizat 24 de ore din 24.

Profesorul Paul Clarke, consultant neonatolog la NNUH, a declarat că există o mulţime de emoţii la unitatea de terapie intensivă neonatală: „Este pentru prima dată când un medicament derivat din canabis este testat intravenos în tratamentul copiilor. Sperăm că va ajuta la prevenirea convulsiilor şi protejarea creierului nou-născuţilor”, a declarat acesta. 

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: canabis bebelus Marea Britanie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close