Antena 3 CNN Externe Premieră. Oamenii de ştiinţă au reuşit să cloneze două maimuţe - VIDEO

Premieră. Oamenii de ştiinţă au reuşit să cloneze două maimuţe - VIDEO

Premieră. Oamenii de ştiinţă au reuşit să cloneze două maimuţe - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
25 Ian 2018   •   22:14

Două maimuţe au păşit pe urmele oii Dolly şi au devenit primele primate din lume care au fost clonate în urma transferului de ADN, informează Press Association şi AFP.

Două exemplare identice de macac cu coadă lungă, Zhong Zhong şi Hua Hua, s-au născut în urmă cu opt săptămâni respectiv şase săptămâni într-un laborator din China.

Succesul marchează un moment semnificativ în cercetarea privind clonarea, dar generează şi câteva întrebări importante de ordin etic.

Echipa de cercetători chinezi condusă de Qiang Sun, director al Centrului de cercetări pe primate non-umane din cadrul Institutului pentru Neuroştiinţe al Academiei de Ştiinţe din China, al cărui sediu se află în Shanghai, a reuşit această performanţă prin utilizarea unor celule de ţesut conjunctiv embrionar.

Zhong Zhong şi Hua Hua sunt rezultatul a 79 de tentative de transfer nuclear. Alte două maimuţe au fost clonate dintr-un alt tip de celulă adultă, însă acestea nu au supravieţuit.

Maimuţele clonate le vor da ocazia oamenilor de ştiinţă să răspundă la multe întrebări legate de biologia primatelor, după cum a subliniat profesorul Sun.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: maimute oameni de stiinta premiera
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close