Antena 3 CNN Externe PREMIERĂ pentru Biserica Catolică: Arhiepiscop ARESTAT la Vatican, într-un dosar de pedofilie

PREMIERĂ pentru Biserica Catolică: Arhiepiscop ARESTAT la Vatican, într-un dosar de pedofilie

PREMIERĂ pentru Biserica Catolică: Arhiepiscop ARESTAT la Vatican, într-un dosar de pedofilie
24 Sep 2014   •   08:46

Fostul ambasador al Vaticanului în Republica Dominicană,  Jozef Wesolowski, a fost arestat de către autorităţile de la Vatican, într-un dosar în care este acuzat că a plătit pentru a întreţine relaţii sexuale cu minori, scrie nbcnews.com.

Aceasta este prima arestare într-un dosar de pedofilie, care are loc în interiorul Vaticanului. Între timp, el a fost exclus din rândul preoţilor.
 
Jozef Wesolowski, 66 de ani, care este anchetat pentru abuz sexual încă din luna iunie, a fost plasat în arest la domiciliu din motive de sănătate, până la finalizarea procesului.

Fostul arhiepiscop riscă până la 12 ani de închisoare pentru faptele sale.

Vaticanul şi Biserica Catolică au fost afectate în ultmii ani de scandaluri de pedofilie, după ce la începutul anilor 2000, în Irlanda şi în Statele Unite, infracţiunile comise împotriva a mii de copii de către preoţi, în special în anii '60, '70 şi '80, au început să iasă la suprafaţă. Clericii de rang înalt au fost acuzaţi că i-au protejat pe cei vinovaţi mutându-i, pentru a păstra buna reputaţie a instituţiei.
   
Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului a cerut Vaticanului să defere justiţiei toţi pedofilii din cadrul Bisericii, criticând atitudinea Sfântului Scaun din trecut.

×
Subiecte în articol: Biserica Catolica
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close