Antena 3 CNN Externe Preşedintele francez a celebrat armistiţiul din 1918 alături de cancelarul german

Preşedintele francez a celebrat armistiţiul din 1918 alături de cancelarul german

Ţările care au luat parte Primul Război Mondial celebrează, miercuri, Ziua Armistiţiului. Sute de militari şi veterani din Marea Britanie, Franţa, Australia şi Noua Zeelandă au participat la ceremonii de comemorare a soldaţilor căzuţi pe câmpul de luptă.

Preşedintele francez a celebrat armistiţiul din 1918 alături de cancelarul german
Sursa foto: Sarkozy
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Noi 2009   •   15:24

La Paris, Nicolas Sarkozy a celebrat armistiţiul din 1918 alături de cancelarul german Angela Merkel. Cei doi lideri au depus flori la Arcul de Triumf. Este prima dată când un şef al guvernului german participă alături de un preşedintele francez la celebrarea armistiţiului din 1918, care a marcat înfrângerea armatei germane.

Marea Britanie a comemorat sodaţii căzuţi în timpul Primului Război Mondial. La ceremoniile din centrul Londrei au fost trase mai multe salve de artilerie şi a fost ţinut un moment de reculegere. Ceremonia a culminat cu o paradă a cavaleriei regale.

Sute de oameni s-au strâns şi în Sidney pentru a comemora sacrificiul trupelor australiene din Primul Război Mondial. Şi în capitala Canberra, au avut loc ceremonii la un monument dedicat celor soldaţilor ucişi în război. Participanţii au ţinut un moment de reculegere pentru cei peste 100 de mii de militari australieni ce au murit în Primul Război Mondial.

Ceremonii similare au avut loc şi în capitala Filipinelor, Manilla. Ambasadorul Statelor Unite şi fostul preşedinte filipinez Fidel Ramos au depus coroane la cel mai mare cimitir militar din zona Pacificului. La eveniment au participat şi veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial.

Onorurile au fost aduse în faţa capelei din mijlocul cimitirului, unde sunt îngropaţi 17.000 de soldaţi americani, filipinezi şi din alte ţări aliate.

Ceremonii similare vor fi organizate şi în Statele Unite. 18 milioane de oameni au murit în primul Război Mondial.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Nicolas Sarkozy
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close