Antena 3 CNN Externe Premierul albanez, atacat cu ouă în Parlament VIDEO

Premierul albanez, atacat cu ouă în Parlament VIDEO

Premierul albanez, atacat cu ouă în Parlament VIDEO
20 Dec 2018   •   17:09

Un deputat din opoziţie a aruncat joi, în parlamentul de la Tirana, mai multe ouă în direcţia premierului albanez Edi Rama, unul dintre 'proiectile' nimerind pe cravata acestuia, înainte ca membrii serviciului său de protecţie să intervină, transmite AFP.

La originea incidentului s-a aflat deputatul Endri Hasa, membru al Partidului Democrat, care a lansat un ou care s-a spart pe cravata premierului Rama, provocând reacţia gărzilor de corp ale acestuia.

Un al doilea ou aruncat în direcţia premierului albanez nu şi-a atins ţinta.

Edi Rama nu a putut rosti în parlament discursul privind dialogul cu studenţii care protestează de două săptămâni, solicitând reducerea tarifelor şcolare, creşterea bugetului educaţiei şi condiţii mai bune în sălile de curs şi în campusurile universitare.

Preşedintele parlamentului albanez l-a exclus, pentru zece zile, pe Endri Hasa de la lucrările forului legislativ şi a suspendat şedinţa de joi, care se va relua la ora locală 18:00 (17:00 GMT).

''Opoziţia ar trebui să discute despre revendicările studenţilor în loc să transforme şedinţa parlamentară în câmp de bătălie'', a scris Edi Rama pe Twitter la scurt timp după incident.

Opoziţia albaneză a revenit de puţin timp în parlament, după ce a boicotat lucrările acestuia timp de şase luni, solicitând un control detaliat asupra aleşilor şi activităţilor acestora.

Guvernul de la Tirana s-a declarat pregătit să accepte revendicările studenţilor, dar a precizat că doreşte să aibă un dialog cu aceştia pentru a discuta despre modalitatea de a încheia un acord.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close