Antena 3 CNN Externe Premierul britanic avertizează: Rusia riscă noi sancţiuni dacă nu se angajează să rezolve conflictul din Ucraina

Premierul britanic avertizează: Rusia riscă noi sancţiuni dacă nu se angajează să rezolve conflictul din Ucraina

Premierul britanic avertizează: Rusia riscă noi sancţiuni dacă nu se angajează să rezolve conflictul din Ucraina
Sursa foto: Foto: INTACT Images/ EPA
de S.T.    |    14 Noi 2014   •   09:25

Rusia riscă noi sancţiuni dacă nu se angajează în soluţionarea conflictului din Ucraina, a declarat vineri premierul britanic David Cameron, potrivit AFP.

Într-un discurs susţinut în Parlamentul de la Canberra, Cameron a declarat că sancţiunile impuse până în prezent de către occidentali au impact asupra economiei ruseşti.

"Acţiunile Rusiei sunt inacceptabile", a declarat ulterior Cameron pentru presă, după care a plecat către Brisbane, unde are loc summitul şefilor de stat şi guverne din cadrul G20, la care va participa şi preşedintele rus Vladimir Putin.

"Dacă Rusia adoptă o abordare pozitivă faţă de libertatea şi responsabilitatea Ucrainei, aceste sancţiuni ar putea să fie retrase", a spus el. Dar "dacă Rusia continuă să înrăutăţească situaţia, aceste sancţiuni ar putea să se intensifice. Atât de simplu este", a subliniat Cameron.

Rusia a reafirmat joi că nu are trupe în estul Ucrainei, o regiune aflată pe mâna separatiştilor proruşi.

Ucraina a anunţat cu o zi înainte că se pregăteşte de luptă, ca reacţie faţă de o concentrare a unor trupe în această regiune - confirmată de NATO - ce provoacă temeri cu privire la o reizbucnire a războiului, după două luni de armistiţiu fragil.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close