Antena 3 CNN Externe Premierul britanic Gordon Brown, acuzat de comportament violent faţă de colaboratorii săi

Premierul britanic Gordon Brown, acuzat de comportament violent faţă de colaboratorii săi

Premierul britanic Gordon Brown, acuzat de comportament violent faţă de colaboratorii săi
Sursa foto: gordon brown
22 Feb 2010   •   17:10

Premierul britanic, Gordon Brown, este în centrul unui scandal puternic după ce asistenţii săi l-au acuzat de hărţuire, potrivit AFP.

Scandalul a fost declanşat după ce ?The Observer? a publicat fragmente dintr-o carte a editorialistului Andrew Rawnsley. Acesta îl caracterizează pe Brown drept coleric şi spune că îşi intimidează şi jigneşte asistenţii. Ziaristul povesteşte că premierul are ieşiri violente dacă este contrazis, aruncând cu obiecte spre colaboratorii săi sau apucându-i de guler.

Mai mult, directoarea unui serviciu de asistenţă telefonică împotriva hărţuirii sau intimidărilor a anunţat, duminică seara, că a fost contactată în trecut de trei sau patru colaboratori ai lui Brown, potrivit unuia dintre responsabilii serviciului. Acesta şi-a nuanţat declaraţia, luni dimineaţă, precizând că niciuna dintre plângeri nu îl viza direct pe Brown.

Toate acuzaţiile la adresa premierului brianic au fost respinse de către serviciul de presă al guvernului şi etichetate drept nefondate.

Liderul opoziţiei conservatoare, David Cameron, a cerut, luni, deschiderea unei anchete.

"Sunt chestiuni grave. Sunt sigur că biroul premierului şi administraţia ar dori o anchetă aprofundată", a spus Cameron. Acesta a ajuns favorit în sondaje pentru preluarea funcţiei lui Blair la viitoarele alegeri, care vor avea loc în această primăvară.

Ministrul comerţului, Peter Mandelson, care este şi numărul doi în guvern, a vorbit despre o încercare a opoziţiei de a destabiliza executivul, înainte de alegeri.

Mai mulţi comentatori au declarat, luni, că temperamentul coleric şi impulsiv al lui Gordon Brown era un secret bine păzit pe culoarele palatului Westminster. În ultima vreme, premierul, considerat o persoană rece şi distantă, a încercat să pară mai uman. Recent, el a vorbit într-un interviu televizat, cu ochii în lacrimi, despre moartea fiicei sale, decedată în 2001.

Vezi detalii despre interviul lui Gordon Brown aici.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: hartuire premier britanic
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close