Antena 3 CNN Externe Premierul britanic recunoaşte că are emoţii înaintea referendumului privind independenţa Scoţiei

Premierul britanic recunoaşte că are emoţii înaintea referendumului privind independenţa Scoţiei

Premierul britanic recunoaşte că are emoţii înaintea referendumului privind independenţa Scoţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    30 Aug 2014   •   16:09

Premierul britanic David Cameron a recunoscut, sâmbătă, că are emoţii înaintea referendumului din Scoţia, care va decide la 18 septembrie dacă aceasta va deveni o ţară independentă sau va continua să facă parte din Regatul Unit, informează AFP, citată de Agerpres.

„Am emoţii, pentru că este o problemă foarte importantă”, a declarat Cameron pentru Scottish Daily Mail, în timpul unei vizite de două zile în Scoţia, unde a făcut din nou campanie în favoarea refuzării independenţei.

Premierul britanic a vorbit de asemenea despre existenţa unei „majorităţi tăcute”, mai ales în rândul profesorilor universitari, care este favorabilă status quo-ului, dar care ezită să spună acest lucru „de teama represaliilor din partea guvernului scoţian”.

Un mesaj asemănător a fost transmis şi de Alistair Darling, liderul campaniei pentru respingerea independenţei, care, în paginile Daily Telegraph, şi-a exprimat revolta cu privire la presiunile „de neiertat şi tot mai mari” exercitate asupra celor din tabăra sa.

Declaraţiile lui David Cameron vin în contextul în care, vineri, a fost publicat un sondaj ce arată că partizanii independenţei Scoţiei câştigă tot mai mult teren.

În contextul în care tabăra celor care ar urma să spună "Nu" la referendum avea un avantaj de peste 10 puncte procentuale în medie raportat la toate sondajele, cel publicat de institutul Survation a relevat că, în prezent 47%, dintre persoanele chestionate sunt favorabile independenţei, în timp ce 53% ar urma să voteze "Nu".  

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close