Antena 3 CNN Externe Premierul britanic sprijină căsătoria între persoane de acelaşi sex

Premierul britanic sprijină căsătoria între persoane de acelaşi sex

Premierul britanic sprijină căsătoria între persoane de acelaşi sex
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
29 Iun 2013   •   16:18
Premierul britanic David Cameron şi-a reafirmat sprijinul pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex, într-un mesaj adresat sâmbătă cu prilejul paradei de Pride Day, relatează Associated Press, conform Agerpres.
 
Cameron a apreciat că proiectul de lege privind legalizarea căsătoriei gay, aflat în dezbatere în Parlament, va trimite un mesaj tinerilor gay că 'dragostea lor este aceeaşi cu dragostea oricărei alte' persoane. 'Cred că acesta îi va face să fie un pic mai mândri, să fie un pic mai încrezători şi sunt mândru de acesta', a declarat premierul britanic. 
 
Legislaţia privind căsătoria cuplurilor gay este contestată de mulţi dintre membri Partidului Conservator, al premierului Cameron, dar sondajele de opinie arată că majoritatea britanicilor susţin legislaţia. 
 
Cuplurile de acelaşi sex în Marea Britanie pot forma parteneriate civile, care beneficiază de multe dintre drepturile legale şi protecţia pe care o are o căsătorie. Mii de persoane urmează să defileze, sâmbătă, în centrul Londrei în cadrul paradei anuale Gay Pride.
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close