Antena 3 CNN Externe Premierul bulgar Plamen Oreşarski a demisionat

Premierul bulgar Plamen Oreşarski a demisionat

Premierul bulgar Plamen Oreşarski a demisionat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    23 Iul 2014   •   21:32

Primul-ministru bulgar, Plamen Oreșarski, și-a dat miercuri demisia, respectându-și promisiunea anterioară că va face acest lucru între 23 și 25 iulie pentru a permite aplicarea acordului convenit de partidele politice în vederea organizării alegerilor legislative anticipate, relatează agențiile Reuters și AFP, citate de Agerpres.

În urma consultării formațiunilor politice, președinte Rosen Plevneliev a anunțat la sfârșitul lunii iunie dizolvarea parlamentului începând cu data de 6 august și desfășurarea alegerilor anticipate pe 5 octombrie, între aceste două date urmând să funcționeze un guvern interimar.

Sub aspect formal, președintele va propune acum fiecăruia dintre cele trei mari partide să formeze guvernul, dar acestea s-au angajat să respingă propunerea, astfel încât să se poată respecta prevederile constituționale privind dizolvarea parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

În vârstă de 54 de ani, Plamen Oreșarski, a fost numit premier în luna mai 2013, după căderea guvernului conservator condus de Boiko Borisov în urma manifestațiilor de amploare împotriva corupției elitelor politice și a creșterii prețului la energie.

×
Subiecte în articol: Bulgaria
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close