Premierul canadian a remaniat guvernul pe Twitter

de M.T.    |    15 Iul 2013   •   21:28
Premierul canadian a remaniat guvernul pe Twitter

Premierul canadian Stephen Harper a remaniat guvernul, luni, anunţând componenţa noului său consiliu de miniştri pe contul personal de Twitter, informează AFP, citată de Agerpres.

Anunţul oficial în privinţa noilor membri ai guvernului era aşteptat pentru ora locală 11 (15 GMT), dar Harper a dezvăluit numele miniştrilor pe cunoscuta reţea de socializare, cu o oră mai devreme.

„Mă bucur să primesc astăzi opt noi figuri în consiliul de miniştri'', a scris el pe contul său de Twitter.

„Sunt mândru să numesc astăzi patru noi miniştri, solizi şi capabili'', a continuat Harper într-un alt tweet.

Premierul canadian a confirmat menţinerea în postul de ministru de Externe a lui John Baird şi a celui de Finanţe, Jim Flaherty, în ciuda faptului că acesta din urmă suferă de o boală rară de piele.

În schimb, ministrul Apărării, Peter MacKay, şi-a pierdut portofoliul în favoarea fostului ministru al Justiţiei, Rob Nicholson.

Totuşi, MacKay nu va rămâne în afara guvernului, urmând să devină noul ministru al Justiţiei.

Un alt nume important din precedentul consiliu de miniştri, titularul de la imigraţie, Jason Kenney, a fost înlocuit în acest post cu Chris Alexander, fostul ambasador din Afganistan.

Remanierea guvernului majoritar al lui Harper, care se află la putere din 2006, intervine cu ceva mai mult de doi ani până la viitoarele alegeri legislative, preconizate pentru octombrie 2015.

Ea are loc în timp ce conservatorii au ajuns sub 30 % din intenţiile de vot în sondaje şi au fost depăşiţi de Partidul Liberal şi noul său şef Justin Trudeau, fiul fostului premier Pierre Elliott Trudeau.

Imaginea conservatorilor canadieni a avut de suferit în ultimele luni din cauza scandalului notelor de cheltuieli nejustificate în care sunt implicaţi doi senatori şi şeful de cabinet al lui Harper, care a trebuit în cele din urmă să demisioneze în contextul controversei.

x close