Antena 3 CNN Externe Premierul cu o avere de 2,7 MILIARDE de dolari. Se va isca un scandal uriaş în această ţară

Premierul cu o avere de 2,7 MILIARDE de dolari. Se va isca un scandal uriaş în această ţară

Premierul cu o avere de 2,7 MILIARDE de dolari. Se va isca un scandal uriaş în această ţară
de O.P.    |    09 Noi 2012   •   13:29

Suspiciunile care planeaza asupra averii de 2,7 miliarde de dolari a familiei premierului Wen Jiabao, inculparea fostei stele in ascensiune a Partidului comunist, Bo Xilai: scandalurile de coruptie cu implicarea elitei s-au multiplicat in China.

In 2010 , gratie unui PIB de aproape 5.900 miliarde de dolari, China a depasit Japonia, urcand pe pozitia secunda a clasamentului economiilor mondiale. In schimb, din punctul de vedere al coruptiei, organizatia Transparency International a plasat China pe locul 75.



Intr-adevar, coruptia, care a inflorit in ultimii ani, a devenit o mare bila neagra pentru Beijing. Mita si spaga au devenit practici curente la nivelul functionarilor de partid, capatand o amploare fara precedent. Concret, in ultimii cinci ani, 600.000 de cadre au fost sanctionate pentru astfel de fapte.

Pentru moment, Wen Jiabao, nu are de ce sa-si faca probleme. Dar semnele de intrebare privind modul in care el si familia lui au reusit sa acumuleze o avere de 2,7 miliarde de dolari au devenit deja apasatoare.

Intr-un recent numar, cotidianul american New York Times a relatat cum a ajuns premierul chinez un adevarat maestru al artei de inlaturare a partenerilor si a semnat contracte mirobolante cu magnati ai continentului sau mari intreprinderi. Societati asupra carora el dispune de o influenta majora, gratiei functiei pe care o ocupa.

Citeşte mai multe despre scandalurile de corupţie din China, pe
www.incomemagazine.ro



×
Subiecte în articol: coruptie
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close