Antena 3 CNN Externe Premierul elen: O ieşire a Greciei din zona euro ar fi dramatică pentru UE. Putem ieşi din criză dacă ni se dă răgaz

Premierul elen: O ieşire a Greciei din zona euro ar fi dramatică pentru UE. Putem ieşi din criză dacă ni se dă răgaz

Premierul elen: O ieşire a Greciei din zona euro ar fi dramatică pentru UE. Putem ieşi din criză dacă ni se dă răgaz
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
23 Aug 2012   •   16:22

O ieşire a Greciei din zona euro va avea efecte dramatice pentru întreaga Europă, a declarat joi într-un interviu, primul ministru al Greciei, Antonis Samaras, informează AFP. Astfel, premierul elen a dat asigurări că ţara sa poate să iasă din criză dacă este lăsată "să îşi tragă sufletul", .
   
"Un Grexit (Grecia plus exit), cum i se spune, ar fi devastator pentru Grecia şi ar prejudicia Europa", apreciază Samaras, care a adăugat că există riscul ca mişcările sociale să devină "foarte contagioase în celelalte ţări europene".
   
"Combinat cu instabilitatea din Orientul Apropiat şi Mijlociu, acest lucru ar putea deveni un coşmar geopolitic, care ar depăşi frontierele greceşti. Să adăugăm, bineînţeles, reacţia pieţelor financiare, care ar anticipa ieşirea altor ţări, provocând un efect de domino", a mai spus Samaras.
   
Premierul grec, care urmează să se întâlnească vineri cu cancelarul german Angela Merkel şi sâmbătă cu preşedintele francez François Hollande, le va explica acestora "cu toate detaliile necesare, că Grecia poate să reuşească şi că este pe calea schimbării".
   
În interviuri publicate simultan de cotidienele germane Süddeutsche Zeitung şi Bild, Samaras a oferit totodată asigurări că Grecia va "acţiona" şi "se va transforma".
   
Însă "pentru atingerea obiectivelor noastre este necesară reluarea (creşterii) economice", a subliniază Samaras în interviul acordat pentru Le Monde.
 

×
Subiecte în articol: Antonis Samaras zona euro
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close