Antena 3 CNN Externe Premierul Franţei avertizează: Economia naţională este într-o situaţia DIFICILĂ

Premierul Franţei avertizează: Economia naţională este într-o situaţia DIFICILĂ

Premierul Franţei avertizează: Economia naţională este într-o situaţia DIFICILĂ
02 Aug 2014   •   20:16
Premierul Manuel Valls a pregătit vineri populaţia franceză şi pe partenerii săi europeni pentru veşti proaste în sectorul economic, o situaţie "dificilă" care ar urma să împiedice Franţa să-şi respecte obiectivul de reducere a deficitelor, relatează Reuters, conform Agerpres.
 
"Trebuie să reformăm, să reformăm, să reformăm neobosit", a declarat primul ministru într-o conferinţă de presă, marcată de promisiunea de a spune francezilor "adevărul" despre starea economiei pe care doar consumul pare să o întreţină.
 
"La nivel european, creşterea şi inflaţia sunt în scădere în raport cu cele la care ne aşteptam", a constatat şeful guvernului după ultima şedinţă de guvern, înaintea unei vacanţe de 15 zile pentru echipa sa.
 
"Riscul deflaţiei este real", a continuat Manuel Valls, potrivit căruia politicile europene în faţa acestui pericol "nu sunt eficiente", regretând în special lipsa de iniţiativă faţă de nivelul euro, considerat prea ridicat în raport cu dolarul.
 
Potrivit unui participant, preşedintele Francois Hollande a anunţat în timpul reuniunii că "voinţa Franţei va fi de a promova un nivel realist al euro" pe lângă partenerii săi europeni.
 
Ca o primă consecinţă a încetinirii cu obstinaţie a creşterii, Franţa nu-şi poate permite să-şi reducă deficitele în marş forţat cu riscul "de a anula creşterea".
 
"Acesta este motivul pentru care vom continua să ne reducem deficitul într-un ritm echilibrat, compatibil cu situaţia noastră economică", a spus Manuel Valls, care a refuzat totuşi să revizuiască în scădere, într-un viitor apropiat, previziunile guvernului care afişează un deficit de 3,8% şi 3,0% în 2015, conform angajamentelor sale europene.
 
La jumătatea lunii august, ministrul Finanţelor Michel Sapin va face un bilanş al situaţiei economice şi al conturilor publice, "fără să ascundă nimic", a promis Manuel Valls jurnaliştilor.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close