Antena 3 CNN Externe Premierul Franţei, îngrijorat de creşterea Frontului Naţional în sondaje: "Pericolul este imens"

Premierul Franţei, îngrijorat de creşterea Frontului Naţional în sondaje: "Pericolul este imens"

Premierul Franţei, îngrijorat de creşterea Frontului Naţional în sondaje: "Pericolul este imens"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
06 Mar 2015   •   10:40
Premierul francez, Manuel Valls, a avertizat, joi seară, că există "o adormire generalizată" în faţa "pericolului imens" reprezentat de Frontul Naţional, extrema dreaptă din Franţa, care este pe cale să devină "primul partid din Franţa", relatează AFP, conform Agerpres
 
"Pericolul este în faţa noastră. Este imens. Toată lumea o ştie, toată lumea este la curent şi cu toate acestea, este ca o stranie obişnuinţă, aproape o formă de adormire generalizată", a afirmat Valls, în cadrul unui miting, referindu-se la creşterea spectaculoasă în sondaje a partidului condus de Marine Le Pen. 
 
Astfel, conform cifrelor oficiale, Frontul Naţional ar fi pe primul loc, "dar de această dată, nu la alegeri europene, ca în primăvara lui 2014, ci aici, la alegerile departamentale. Şi departamentul este un simbol francez", a explicat Valls. 
 
"Unde sunt intelectualii, unde sunt marile conştiinţe ale acestei ţări, bărbaţii şi femeile de cultură, care trebuie şi ei să reacţioneze? Unde este stânga? Ca şi voi, refuz ca Franţa să se izbească de zidul extremei drepte", a concluzionat Valls.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close