Antena 3 CNN Externe Premierul grec Georges Papandreou şi-a remaniat Guvernul

Premierul grec Georges Papandreou şi-a remaniat Guvernul

Premierul grec Georges Papandreou şi-a remaniat Guvernul
Sursa foto: Foto:Cleveland.com
07 Sep 2010   •   10:00

Premierul Greciei, Georges Papandreou a remaniat Guvernul actual pentru a-l consolida în vederea relansării economice a ţării, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al acestuia, Georges Petalotis, conform AFP.

Papandreou şi-a lărgit echipa, refăcând şi redistribuind ministerele, la doar un an de la preluarea funcţiei. Astfel, Grecia are astăzi 17 miniştri, în loc de cei 36 de până acum, urmărind consolidarea sectoarelor-cheie prin instalarea de secretari de stat şi adjuncţi de ministru.

Printre puţinii care şi-au păstrat postul se numără Ministrul Finanţelor Georges Papaconstantinou, care a fost însărcinat cu redresarea economică a ţării. Un alt pilon important al Guvernului grec, Michalis Chryssohoidis a fost schimbat de la conducerea Protecţiei Cetăţeanului, în subordinea poliţiei la Ministerul Economiei şi Competivităţii. De asemenea, la solicitarea armatorilor greci, Ministerul Afacerilor Maritime a fost reînfiinţat şi atribuit ministrului Iannis Diamantidis.

Grecia este un stat extrem de îndatorat, care s-a angajat la această redresare, în schimbul salvării sale de la faliment, printr-un împrumut de 110 miliarde de euro de la Uniunea Eurpeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern remaniere
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close