Antena 3 Externe Premierul Greciei a convocat alegeri anticipate

Premierul Greciei a convocat alegeri anticipate

02 Sep 2009   •   23:17
Premierul Greciei a convocat alegeri anticipate

Premierul grec Kostas Karamanlis a convocat miercuri alegeri anticipate, invocând o serie de măsuri ?necesare? care trebuie adoptate pentru a combate consecinţele negative ale crizei economice, informează Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

?Trebuie clarificat peisajul politic şi procedat la o serie de măsuri necesare pentru ieşirea din criză?, a declarat Caramanlis într-un mesaj pentru naţiune televizat.

?Anul 2010 va fi unul dificil şi determinant şi trebuie ca poporul grec să aleagă guvernul care poate scoate ţară din această criză?, a spus el, fără a preciza data alegerilor.

Premierul a evocat ?consecinţele negative ale crizei asupra finanţelor publice, care au venit cu întârziere în Grecia, comparativ cu alte ţări europene?.

Grecia încearcă să facă faţă crizei mondiale care ameninţă să împingă economia sa în recesiune în acest an, în timp ce datoria naţională, a doua cea mai mare din zona euro, creşte rapid.

Agerpres

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close