Antena 3 CNN Externe Premierul irakian îşi păstrează funcţia. Guvernul a stabilit un acord privind împărţirea puterii

Premierul irakian îşi păstrează funcţia. Guvernul a stabilit un acord privind împărţirea puterii

Premierul irakian îşi păstrează funcţia. Guvernul a stabilit un acord privind împărţirea puterii
Sursa foto: Foto: cleveland.com
07 Noi 2010   •   17:54

Premierul irakian, Nouri al-Maliki, îşi va păstra funcţia, în baza unui acord încheiat între partidele politice irakiene cu privire la împărţirea puterii, după opt luni de la alegerile legislative, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Bagdad, citat de AFP.

"Sâmbătă a fost încheiat un acord politic între partidele politice, conform căruia Jalal Talabani va ocupa în continuare funcţia de şef al statului, Nouri Maliki va rămâne premier, iar blocul Iraqiya (condus de Iyad Allawi) va trebui să-şi desemneze candidatul pentru postul de preşedinte al Parlamentului", a declarat Ali al-Dabbagh.

"Nouri al-Maliki şi liderii celorlalte liste (politice) vor onora luni invitaţia lui Massoud Barzani (preşedintele regiunii autonome a Kurdistanului irakian) de a asista la o ceremonie, în cursul căreia fiecare îşi va anunţa sprijinul pentru acord", a adăugat al-Dabbagh.

În cadrul alegerilor legislative din 7 martie, nici una dintre listele politice nu a obţinut majoritatea necesară pentru a guverna, iar liderii de la Bagdad nu au reuşit până sâmbătă să ajungă la un acord privind împărţirea puterii.

×
Subiecte în articol: Irak guvern
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close