Antena 3 CNN Externe Premierul irakian, la vizita în SUA: "Vrem cel de-al TREILEA RĂZBOI MONDIAL"

Premierul irakian, la vizita în SUA: "Vrem cel de-al TREILEA RĂZBOI MONDIAL"

Premierul irakian, la vizita în SUA: "Vrem cel de-al TREILEA RĂZBOI MONDIAL"
de O.P.    |    01 Noi 2013   •   08:51

Premierul irakian Nouri al-Maliki, aflat în vizită în Statele Unite, a susţinut joi desfăşurarea unui "al treilea război mondial" de către comunitatea internaţională împotriva "virusului" Al-Qaida aflat în plină revenire în ţara sa. Maliki se află de miercuri la Washington şi se va întâlni vineri cu preşedintele Barack Obama pentru a stimula cooperarea antiteroristă între cele două state.

"Vrem un război internaţional împotriva terorismului", a declarat liderul guvernului irakian în faţa publicului de la centrul de analiză Institute of Peace, numind Al-Qaida şi filialele sale un "virus" care aduce un "vânt rău" în toată regiunea.

"Am avut două războaie mondiale; îl vrem pe al treilea împotriva celor care ne asasinează poporul şi care vor să curgă sânge", a continuat Maliki, propunând ca Irakul să găzduiască o conferinţă internaţională împotriva terorismului.

Liderul şiit irakian a fost primit miercuri de vicepreşedintele american Joe Biden, care "a reafirmat angajamentul Statelor Unite de a îi echipa (militar) pe irakieni pentru a combate Al-Qaida", conform Casei Albe.

Nouri al-Maliki s-a mai întâlnit joi şi cu secretarul Apărării Chuck Hagel şi liderul statului major, generalul Martin Dempsey, a transmis Pentagonul.

×
Subiecte în articol: razboi al-Qaida terorism
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close