Antena 3 Externe Premierul Irlandei consideră o 'revoluţie tăcută' votul în favoarea liberalizării avortului

Premierul Irlandei consideră o 'revoluţie tăcută' votul în favoarea liberalizării avortului

26 Mai 2018   •   21:27
Premierul Irlandei consideră o 'revoluţie tăcută' votul în favoarea liberalizării avortului
Sursa foto: foto- Youtube

Aproximativ două treimi dintre irlandezii prezenţi la urne au votat vineri la un referendum în favoarea liberalizării avortului, conform primelor rezultate oficiale, vot care în opinia premierului Leo Varadkar este o 'revoluţie tăcută'.

'Poporul a spus că vrem o Constituţie modernă pentru o ţară modernă, să avem încredere în femei şi să le respectăm pentru a lua decizii bune pentru sănătatea lor', a adăugat premierul irlandez, cunoscut ca fiind homosexual.

Conform rezultatelor parţiale ale referendumului, circa 66% dintre participanţii la referendum au votat în favoarea abrogării unui amendament constituţional introdus în anul 1983 ce restricţionează sever avortul în Irlanda în numele dreptului copilului la viaţă. Rata prezenţei la urne a fost de 62,18%.

Guvernul de la Dublin a propus autorizarea avortului în primele 12 săptămâni de sarcină, perioadă ce poată fi prelungită până la 24 de săptămâni în cazul unor raţiuni de sănătate. Premierul Varadkar a promis că noua legislaţie va fi adoptată înainte de sfârşitul anului. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Irlanda referendum Constitutie premierul

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close