Antena 3 CNN Externe Premierul israelian: Discursul din Congresul SUA nu își propune să fie un semn de lipsă de respect pentru Obama

Premierul israelian: Discursul din Congresul SUA nu își propune să fie un semn de lipsă de respect pentru Obama

Premierul israelian: Discursul din Congresul SUA nu își propune să fie un semn de lipsă de respect pentru Obama
02 Mar 2015   •   18:51

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că discursul pe care urmează să-l susțină în Congresul american privind programul nuclear iranian nu își propune să fie un semn de lipsă de respect pentru președintele american Barack Obama, relatează AGERPRES.
Discursul, care a provocat o distanțare publică între cei doi lideri, ar fi menit ''să vorbească clar despre un acord potențial cu Iran care ar putea amenința existența Israelului'', a declarat Netanyahu într-un discurs susținut la principalul grup de lobby pro-israelian american, Comitetul pentru afaceri publice americano-israeliene (AIPAC).

''Am obligația să ridic tonul în fața acestor pericole atâta timp cât mai pot fi evitate'', a spus premierul israelian.

Benjamin Netanyahu a elogiat cu acest prilej și rezistența alianței dintre SUA și Israel. ''Vă aflați aici pentru a spune lumii întregi că anunțul privind sfârșitul relației cu SUA nu este doar prematur, ci fals'', a spus prim-ministrul israelian.

Alianța istorică dintre cele două țări ''va rezista'' dezacordului privind Iranul, a dat asigurări șeful guvernului israelian.

În fața AIPAC, Netanyahu și-a reafirmat mesajul, pe care îl va prezenta și în Congresul SUA, că lumea nu trebuie să permită Iranului să obțină bomba atomică.



×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close