Antena 3 CNN Externe Premierul Israeulului vrea să formeze un guvern cu "largă susţinere" pentru a face faţă "ameninţărilor majore"

Premierul Israeulului vrea să formeze un guvern cu "largă susţinere" pentru a face faţă "ameninţărilor majore"

Premierul Israeulului vrea să formeze un guvern cu "largă susţinere" pentru a face faţă "ameninţărilor majore"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Ian 2013   •   13:47

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, intenţionează să formeze un guvern cu o "largă susţinere" şi "stabil" pentru a face faţă "ameninţărilor majore" cu care se confruntă statul evreu, informează AFP.
   
"Depun eforturi pentru constituirea unui guvern cu o susţinere cât mai largă pentru a face faţă ameninţărilor majore în materie de securitate cu care se confruntă Israelul", a spus Netanyahu, care încearcă să formeze o coaliţie guvernamentală după scrutinul parlamentar de marţi.
   
Coaliţia Likud-Israel Beiteinu, a premierului israelian Benjamin Netanyahu, a obţinut 31 de locuri în Knesset, iar partidul de centru Yesh Atid, condus de fostul jurnalist Yair Lapid, va avea 19 locuri, conform rezultatelor definitive anunţate de Comisia electorală. Partidul Muncii, al lui Shelly Yachimovich, a obţinut 15 locuri, iar Căminul Evreiesc (naţionalist), 12. În total, Parlamentul israelian are 120 de locuri.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close