Antena 3 CNN Externe Premierul Italei, Mario Monti: Am învins criza fără ajutor extern

Premierul Italei, Mario Monti: Am învins criza fără ajutor extern

Premierul Italei, Mario Monti: Am învins criza fără ajutor extern
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    23 Dec 2012   •   14:36

Premierul demisionar al Italiei, Mario Monti, a anunţat duminică dimineaţă un program "pentru schimbarea Italiei şi reformarea Europei", criticându-l cu ironie pe predecesorul său, Silvio Berlusconi.

Fără a dezvălui dacă intenţionează sau nu să candideze în scrutinul legislativ anticipat din februarie, Monti a calificat acest program drept "agenda pentru un angajament comun, prima contribuţie spre o discuţie deschisă".

"Italia a învins criza financiară, fără asistenţă financiară europeană şi fără ajutorul FMI. Este esenţial ca sacrificiile dure făcute de italieni anul trecut să nu se piardă", a spus Monti, denunţând declaraţiile "aberante" ale fostului premier Silvio Berlusconi, informează AFP.

"Îmi este foarte greu să urmăresc linia logică a gândirii lui Berlusconi", a spus Monti.

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a dizolvat sâmbătă Parlamentul, deschizând calea alegerilor anticipate, care vor avea loc pe 24 şi 25 februarie 2013.

Guvernul italian în exerciţiu, condus de premierul demisionar Mario Monti, a semnat decretul prin care stabileşte organizarea scrutinului parlamentar anticipat pe 24 şi 25 februarie 2013.

Premierul tehnocrat Mario Monti a demisionat vineri seară
, după ce a pierdut sprijinul partidului lui Silvio Berlusconi - Poporul Libertăţii. Însă există din ce în ce mai multe apeluri pentru o revenire a lui Monti în fruntea unei coaliţii condusă de Mişcarea spre a Treia Republică, a patronului grupului Ferrari, Luca di Montezemolo.

Demisia lui Monti declanşează o nouă criză politică în Italia, o ţară afectată în continuare de recesiune, în contextul în care criza din zona euro încă nu s-a încheiat. Parlamentul italian a aprobat vineri seară, înaintea demisiei Guvernului, proiectul de buget - unul de austeritate - pe anul 2013.








×
Subiecte în articol: Mario Monti Silvio Berlusconi alegeri
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close