Antena 3 CNN Externe Premierul italian, Mario Monti, ameninţat cu moartea prin scrisori. Cine este autorul

Premierul italian, Mario Monti, ameninţat cu moartea prin scrisori. Cine este autorul

Premierul italian, Mario Monti, ameninţat cu moartea prin scrisori. Cine este autorul
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    16 Mai 2012   •   21:01

Şeful guvernului italian, Mario Monti, a fost ameninţat de către anarhişti într-o scrisoare trimisă către două ziare din sudul ţării şi semnată ''Federaţia anarhistă neoficială'' (FAI), care a revendicat deja un atentat în urmă cu zece zile.

''Îi spunem lui Monti că el este unul din cei şapte rămaşi'', scrie în scrisoare o grupare care semnează ''FAI Calabria'', după numele regiunii din sudul Italiei, informează AFP.

Vineri, a celulă a FAI a revendicat atentatul în care a fost rănit în picior, cu câteva zile în urmă, patronul de la Ansaldo Nucleare, o filială a gigantului public Finmeccanica, şi a anunţat noi acţiuni pentru a răzbuna opt anarhişti aflaţi în închisoare în Grecia.

Potrivit scrisorii primite miercuri de către ziare şi care n-a fost autentificată de poliţie, principalul vizat este directorul pentru sudul Italiei al Equitalia, agenţia de recuperare a impozitelor devenită simbolul crizei prin care trece ţara.

De asemenea, scrisoarea îl vizează pe preşedintele Consiliului de miniştri, Mario Monti, adăugând că ''poporul n-are nici un interes să rămână în Europa şi să salveze băncile''.

În scrisoarea de trei pagini, FAI ameninţă că va considera fiecare sinucidere a unei persoane disperate drept ''o crimă comisă de către stat'', care va fi ''pedepsit''.


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close