Antena 3 CNN Externe Premierul italian Mario Monti şi-a completat Guvernul cu noi nominalizări

Premierul italian Mario Monti şi-a completat Guvernul cu noi nominalizări

Premierul italian Mario Monti şi-a completat Guvernul cu noi nominalizări
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    29 Noi 2011   •   09:33

Noul preşedinte al Consiliului italian de miniştri, Mario Monti, şi-a completat Guvernul, luni seara, nominalizând un nou ministru şi aproape 30 de adjuncţi de ministru şi secretari de stat, potrivit AFP.

Acum, odată cu nominalizarea lui Filippo Patroni Griffi în postul de ministru al Funcţiei Publice, Guvernul are în total 18 miniştri, inclusiv Monti, care este ministru al Economiei.

Printre numele mai cunoscute, se numără adjunctul ministrului Economiei - Vittorio Grilli, directorul general al Trezoreriei, considerat un apropiat al fostului ministru Giulio Tremonti şi care era prezentat ca noul guvernator al Băncii centrale a Italiei. Pe ultima sută de metri însă, acest post i-a fost încredinţat lui Ignazio Visco - adjunctul directorului general al acestei instituţii.

O altă numire este cea a lui Staffan de Mistura în postul de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe. El a fost reprezentant special ONU pentru Afganistan.
 
Consiliul de miniştri, care s-a reunit luni seara, a numit, în total, trei adjuncţi de ministru şi 25 de secretari de stat. Aceşti noi membri ai Guvernului urmează să depună jurământul marţi, în faţa preşedintelui Republicii.

×
Subiecte în articol: Mario Monti premier guvern nominalizari
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close